П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стало відомо, коли на Тернопільщині отримають компенсацію за підтоплення

Дощовий червень призвів до чималих втрат серед населення не лише на Буковині та Прикарпатті, але й в Тернопільській області. Повідомляє «Yes-Ternopil». Про це розповіли в прес-службі Тернопільської ОДА.

Найбільше руйнувань рясні зливи спричинили в Бучацькому, Монастириському, Заліщицькому та Борщівському районах. Комісії вдалося підрахувати суму збитків, яка склала 60 мільйонів гривень.

Лист саме з такою сумою направили для вирішення питання відшкодування в Кабінет Міністрів. За словами голови облдержадміністрації Володимира Труша, вони чекають відповіді від прем’єр-міністра. Питання обіцяють розглянути на черговому засіданні уряду.

Голова Тернопільської ОДА оприлюднив розрахунок, на що саме витратять отримані кошти. Найбільшу суму 31 мільйон гривень спрямують на відновлення гідротехнічних споруд. Аграріям відшкодують збитки в розмірі 19 мільйонів гривень. Збитки населення оцінили в майже 8 мільйонів гривень.

Володимир Труш зазначив, що відшкодування Тернопільщині проходитиме за різними напрямками. Наприклад, відновленням гідроспоруд займатиметься Держагентство водних ресурсів. Натомість щодо фермерів та населення прийматиметься окреме рішення.

На думку голови Тернопільської ОДА, аграрії мали б застрахувати свої поля від збитків. Що ж стосується простих людей, аби отримати відшкодування вони мають правильно оформити документи. Для цього потрібно скласти акти.

Володимир Труш наголосив, що просто так гроші ніхто не даватиме, адже мають бути встановлені реальні збитки. Люди, які справді постраждали і мають належним чином задокументовані збитки, можуть не переживати за відшкодування.

В той же час ті, хто думають скористатися шахрайськими схемами, мають пам’ятати, що всі акти ретельно перевірятимуть правоохоронні органи.

.,.,.,.