П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стали відомі нові претенденти на посаду голови Тернопільської ОДА

Протягом останніх місяців посада очільника Тернопільської області досі залишається вакантною. Практично щотижня з’являються нові претенденти на посаду керівника облдержадміністрації. Не став виключенням і цей тиждень. Повідомляє «Ternopil.yes».

Так, на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з’явилася декларація нового кандидата на посаду керівника Тернопільщини. Електронну декларацію подав Ігор Сопель, який на виборах у Верховну Раду боровся за перемогу в мажоритарному окрузі у Теребовлянському районі. Однак, програв тепер уже народному депутату Миколі Люшняку.

Щодо біографії Ігора Сопеля відомо, що він народився в 1974 році у місті Хоростків. Після закінчення школи претендент на посаду вступив у Тернопільський державний технічний університет, де здобув освіту за спеціалізацією інженер-механік.

Починав свою кар’єру Ігор Сопель з посади слюсаря на Хоростківському цукровому заводі. Згодом чоловік зайнявся підприємницькою діяльністю та через деякий час очолив регіональну філію товариства «Агробізнес».

Раніше повідомлялося, що ще одним претендентом на керівника Тернопільської ОДА є  колишній керівник обласної фіскальної служби Ігор Комендат. Однак, найбільш ймовірно, що посаду голови Тернопільської ОДА обійме Ігор Сопель, який вже давно є прихильником «95 Кварталу».

Завтра відбудеться чергове засідання Кабінету Міністрів, де можливе все ж таки погодять кандидатуру головного посадовця Тернопільщини. Тим не менше без керівника обласна адміністрація працює ось уже протягом п’яти місяців. Тимчасово обов’язки голови виконує Іван Чайківський. 

Аналогічна ситуація ще в шістьох областях: Волинській, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Хмельницькій та Чернігівській. До прикладу в Львівській та Одеській області президент Володимир Зеленський оголошував конкурс на посаду голів ОДА через соціальну мережу.

.,.,.,.