Четвер, 28 Березня, 2024

Кабінет Міністрів погодив введення надзвичайної ситуації на Тернопільщині

Сьогодні під час засідання уряду запровадили режим надзвичайної ситуації ще в трьох областях. Повідомляє «Yes-Ternopil».

З метою запобігання подальшому поширенню коронавірусу Кабінет Міністрів вирішив запровадити надзвичайну ситуацію в Тернопільській, Донецькій та Черкаській областях. Про це у своєму Telegram-каналі розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше відповідні рішення прийняли регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Також з завтрашнього дня забороняються туристичні подорожі авіарейсами на період карантину.

Варто додати, що останніми днями у верхівках влади ведуться розмови про введення в Україні надзвичайного стану, який передбачає більш жорсткіші карантинні міри. Напередодні з заявою про запровадження надзвичайного стану виступив міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.

Можливість прийняття відповідного рішення прокоментував і Володимир Зеленський. Він заявив, що введення надзвичайного стану можливе у зв’язку з світовою пандемією коронавірусу. Однак, це зовсім не означає, що влада планує в цей період приймати непопулярні рішення, прикриваючись особливим станом.

Що ж передбачає режим надзвичайного стану. Перш за все, влада матиме право обмежувати конституційні права та свободи громадян і українці не зможуть це оскаржити. Також заборонять страйки та інші масові заходи. В кожному місті обмежать в’їзд та виїзд на територію. І головне обмеження, яке лякає найбільшу кількість українців, це можливість влади вилучати майно у громадян.

Існує і спеціальна процедура запровадження надзвичайного стану. РНБО звертається до президента з поданням про введення надзвичайного стану, в якому чітко обґрунтовує необхідність його введення. В свою чергу президент звертається до парламенту і у випадку підтримання рішення Верховною Радою, запроваджується надзвичайний стан. Питання надзвичайного стану можуть розглянути вже завтра на засіданні парламенту.

.,.,.,.