П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тернопіль отримав нового голову ОДА

Стало відомо, хто очолить Тернопільську облдержадміністрацію. Президент подав в Кабінет Міністрів проект постанови про нового очільника Тернопільщини. Повідомляє «Yes-Ternopil».

Уряд підтримав пропозицію президента про призначення головою адміністрації Володимира Труша. Відомо, що до цього часу чиновник обіймав посаду голови Рогатинської райдержадміністрації.

Володимир Труш одружений, разом з жінкою виховують дочку. Окрім нової посади чиновник є власником компанії «Кротер готівка», основною діяльністю якої є позика грошей.

В декларації за минулий рік Володимир Труш задекларував будинок в Рогатині площею 150 квадратних метрів та два автомобіля. Ймовірніше за все, найближчим часом новому голові ОДА доведеться перебратися до Тернополя. Разом з дружиною в своєму арсеналі Володимир Труш має 600 тисяч гривень готівки. Його дохід від бізнесу в 2019 році склав 11 мільйонів 780 тисяч гривень.

Також сьогодні президент звільнив з посади голови Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля, який до цього часу виконував обов’язки голови області.

Нагадаємо, раніше про свій намір очолити Тернопільську адміністрацію заявив волонтер Андрій Козак. Через свою сторінку в соціальній мережі він звернувся до президента Володимира Зеленського.

Волонтер запевняв, що прийняти таке рішення його змусила сьогоднішня ситуація в країні. У свою команду він пообіцяв залучити молодих людей віком до 30 років, які мають непереборне бажання працювати. А всіх тих, хто раніше обіймав високі посади більше не допускати до роботи. Андрій Козак запевняв, що знає як зупинити відтік молоді з України та розвинути Тернопільщину як туристичний край.

Волонтер обіцяв за півроку перетворити область на українську Швейцарію. Як бачимо цей аргумент, судячи з усього, не переконав президента.

.,.,.,.