Четвер, 28 Березня, 2024

Стало відомо, коли відбудуться місцеві вибори

Новий очільник Офісу президента України Андрій Єрмак провів зустріч з керівниками посольств «Великої сімки». На зустрічі обговорювалися питання врегулювання конфлікту на Донбасі та проведення місцевих виборів. Повідомляє «Yes-Ternopil».

Андрій Єрмак запевнив усіх присутніх, що позиція Володимира Зеленського щодо війни на Сході України залишається без змін. Команда президента працює практично цілодобово, щоб припинити військові дії. Також планується проведення місцевих виборів на всій території України вкінці жовтня цього року.

Згадав Андрій Єрмак і про самміт у Парижі, де вдалося досягнути домовленостей про повернення українських бранців. В результаті вкінці грудня в Україну повернулися військовополонені. Однак, і в подальшому проводитиметься робота з визволення українців, тобто в даному напрямку темп роботи не зменшуватимуть.

Керівник Офісу президента розповів про одну з останніх зустрічей в Мінську, яка відбулася 12 лютого. Зокрема, під час неї сторони обговорили точку нового розведення сил. Також Андрій Єрмак повідомив про свою роботу на новій посаді. За його словами, він зробить все можливе, щоб зібрати в офісі ефективних людей, головною ціллю яких буде успіх президента та України.

Нагадаємо, з 1 січня набув чинності Виборчий кодекс. Зокрема, українці обиратимуть депутатів районних, міських та селищних рад за мажоритарною системою. Що це означає: в одному виборчому окрузі голосуватимуть за 2-4 депутатів. Переможе той, хто набере найбільшу кількість голосів.

Вибори до міських та обласних рад проходитимуть за пропорційною системою з відкритими списками. Спочатку виборці обирають партію, а після цього голосують за депутата цієї партії. Кількість депутатів залежить від кількості населення, яке має право голосу.

.,.,.,.