Четвер, 28 Березня, 2024

Народні депутати з Тернопільщини отримали компенсацію за житло

Незважаючи на чималі статки народні обранці від Тернопільщини вирішили не відмовлятися від компенсації за оренду житла. Повідомляє «Yes-Ternopil» з посиланням на «Pro.te.ua».

Так, за останніх півроку компенсацію за житло отримали 157 народних депутатів, серед яких Андрій Богданець та Володимир Гевко.

Варто додати, що Андрій Богданець отримав 40 тисяч гривень на оренду житла в столиці. При цьому згідно задекларованої інформації народний обранець не має ні власного житла, ні транспортного засобу, лише невелику земельну ділянку. Під час роботи на птахофабриці Андрій Богданець заробив 69 тисяч гривень. Однак, готівкою представник від Тернопільщини зберігає 52 тисячі доларів. Окрім цього на початку року він вніс на кредитну карточку 169 тисяч гривень.

Набагато краща фінансова ситуація ще в одного нардепа з Тернопільщини Володимира Гевка, який однак не відмовився від компенсації за оренду житла в розмірі 39 тисяч гривень.

Володимир Гевко зберігає готівкою немалу суму. Зокрема, він задекларував 850 тисяч гривень, 115 тисяч доларів та 75 тисяч євро. Окрім цього на банківських рахунках в народного депутата зберігаються 585 тисяч гривень. При цьому лише три роки тому представник Тернопільщини придбав автомобіль вартістю майже мільйон гривень.

Нагадаємо, незабаром після вступу на посаду голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що народним депутатам потрібно відмінити компенсацію за оренду житла. Він зазначив, що без цього народні обранці можуть обійтися, оскільки отримують досить хорошу зарплату та можуть за свої кошти орендувати житло.

Також Дмитро Разумков зазначив, що для депутатів мають відмінити й інші компенсації, наприклад проїзд по Україні. Взагалі це не допустимо, щоб народні обранці отримували будь-які виплати довічно. Однак, як бачимо і до цього часу жодного законопроекту з цього питання не внесено.

.,.,.,.