П’ятниця, 29 Березня, 2024

Хто з тернополян зможе отримати карантинні виплати

В Тернопільській області кожного дня реєструють нові випадки захворювання на коронавірус, через що регіон може опинитися в «червоній зоні». Багато тернопільських підприємців у випадку введення локдауну ризикують опинитися без роботи. Повідомляє «Yes-Ternopil».

В Офісі Президента прокоментували чи можуть українці, в тому числі й тернополяни, розраховувати знову на виплати від держави.

За словами радника президента Олега Устенка, в Україні можуть відновити карантинні виплати для підприємців. Однак, це можливо лише у випадку введення жорсткого локдауну. Щоправда, сума виплат буде меншою, ніж у 2020 році.

Зменшення виплат в Офісі Президента прокоментували тим, що за останній рік у зв’язку з пандемією значно зменшилися доходи державного бюджету. Додаткові ж кошти витратять на підтримку підприємців в «червоних зонах».

Раніше підприємці в Тернополі, коли місто перебувало в «червоній зоні», могли отримати 8 тисяч гривень карантинних виплат. На цей раз суму зменшать, оскільки загроза локдауну стимулює тернополян вакцинуватися. Тому, сьогоднішня ситуація значно відрізнятиметься від попередніх. Адже економіка вже пристосувалася до карантинних обмежень, з’явився досвід і розуміння, як бізнесу працювати. Тернопільські підприємці зможуть працювати за рахунок того, що їхні працівники вакциновані.

Варто додати, що пільги для тернопільських підприємців під час локдауну стосуватимуться оренди приміщень, кредитів та оплати комунальних послуг. Допомога від держави стосуватиметься малого та середнього бізнесу. Однак, підприємці, які розраховують на пільги від держави під час локдауну обов’язково повинні дотримуватися санітарно-епідеміологічних обмежень для «червоної зони».

За правилами «червоної зони», її карантинні обмеження не поширюватимуться на тих працівників і відвідувачів, які вакциновані.

.,.,.,.