Вівторок, 19 Березня, 2024

Голова Тернопільської ОДА погодився прийняти евакуйованих з Китаю людей

Тернопільська обласна держадаміністрація єдина серед усіх інших регіонів погодилася розмістити в себе людей, які повертаються із зараженої смертельним вірусом країни. Повідомляє «Yes-Ternopil» з посиланням на «Тернополяни».

Нещодавно під час засідання Кабінету Міністрів урядовці вирішували, в яких саме обласних центрах розмістять людей з зараженого Китаю для проведення обсерваційних заходів. Практично всі очільники адміністрацій категорично відмовилися приймати людей та піддавати загрозі місцеве населення.

За інформацією видання, єдиним, хто погодився прийняти евакуйованих українців, був керівник Тернопільської ОДА Ігор Сопель. Представникам Львівщини взагалі ця ідея здалася абсолютно неприйнятною.

Завдяки лояльності керівника Тернопільщини більше сотні людей помістять у так званну карантинну зону в санаторії Медобори, що знаходиться біля селища Микулинці Тернопільського району. Цілодобово супроводжуватимуть евакуйованих людей представники Національної гвардії. Озброєні військові знаходитимуться біля людей всю дорогу.

Кабінет Міністрів виділив кошти для перебування евакуйованих українців в карантинній зоні протягом 14 днів. Варто додати, що сьогодні в Китай повинен був вилетіти літак з аеропорту Бориспіль.

Нагадаємо, в Китаї провели перше дослідження коронавірусу, яке зробили на основі 70 тисяч випадків хвороби. Так, за інформацією фахівців, в 80 відсотках випадків захворювання проходить без ускладнень. В зоні ризику знаходяться люди похилого віку, а також ті, хто має хронічні захворювання. При цьому в групі ризику перебувають і медичні працівники, які працюють з хворими. Зокрема, хвороба забрала життя директора найбільшої лікарні Уханю, яка знаходилася в епіцентрі хвороби.

В Китаї повідомляють, що 12 тисяч людей, які підхопили коронавірус, повністю одужали.

.,.,.,.