П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Верховній Раді розглядатимуть збільшення допомоги при народженні дитини

В парламенті зареєстрували проект постанови «Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2020 рік». Документ затверджує поправки та висновки до державного бюджету на наступний рік.
Повідомляє «yes-Ternopil».

Загалом на розгляд Верховної Ради винесуть 150 різних поправок та пропозицій. Серед іншого в одному з пунктів постанови йдеться про встановлення нових розмірів допомоги при народженні дитини. На сьогодні, незалежно від кількості дітей сім’я отримує від держави фіксовану суму допомоги в розмірі 41 тисячу 280 гривень, першу частину в сумі 10 тисяч гривень виплачують одразу після народження дитини, іншу частину – протягом наступних 36 місяців.

Парламентарям пропонують суттєво збільшити розмір допомоги. А саме, за першу дитину можуть виплачувати 100 тисяч гривень, за другу дитину – 200 тисяч гривень, за третю і кожну наступну дитину – 400 тисяч гривень. В той же час може змінитися і порядок виплати допомоги. Спочатку після народження малюка виплачують 25 відсотків від суми виплат, інші кошти розділяють знову ж таки на 36 місяців.

Кабінет Міністрів має протягом наступних двох тижнів підготувати проект бюджету на 2020 рік до другого читання з врахуванням усіх поправок і пропозицій. Незабаром зможемо дізнатися, чи отримують підтримку депутатів запропоновані поправки.

Нагадаємо, нещодавно у Верховній Раді зареєстрували черговий законопроект, яким пропонували надавати допомогу при народженні дитини не всім сім’ям, а лише тим родинам, середньомісячний дохід яких не перевищує 6 тисяч гривень.

Варто додати, що законодавчі ініціативи торкнулися і порядку призначення субсидій. Кабінет Міністрів спростив отримання пільг на житлово-комунальні послуги для певних категорій населення. Відтепер українці старші 60 років, які проживають у сільській місцевості, військовослужбовці, дитячі будинки сімейного типу зможуть оформити субсидії без зайвої кількості довідок.

.,.,.,.