Четвер, 28 Березня, 2024

Стало відомо, хто лідер президентських виборів на Тернопільщині

В неділю 31 березня в Україні пройшли вибори нового глави держави. Мільйони українців визначалися, хто ж керуватиме країною найближчих п’ять років. Свій вибір зробили і жителі Тернопільщини.

Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на сайт Центральної виборчої комісії.

Явка виборців в регіоні була досить високою і склала 66 відсотків, тобто 359 тисяч виборців. Найбільшу кількість голосів на Тернопільщині отримав чинний президент України Петро Порошенко. Після опрацювання більшої половини протоколів він зайняв лідерську позицію у всіх п’яти виборчих округах.

Так, у виборчому окрузі № 163 Петро Порошенко завоював симпатії 23 тисячі виборців, що в перерахунку складає 26 відсотків, на другому місці опинився Анатолій Гриценко з результатом 22 відсотки.

Дещо інша ситуація склалася на виборчому окрузі № 164, де чинний глава держави лише на 40 голосів випередив лідерку «Батьківщини» Юлію Тимошенко та набрав 16  тисяч голосів. На територіальному виборчому окрузі № 165 за Петра Порошенка проголосували 16 тисяч виборців, за Юлію Тимошенко – 12 тисяч.

Найменше за діючого президента проголосували на виборчому окрузі № 166 – лише 9 тисяч голосів. Відносно високий результат був на виборчій дільниці № 167 – його підтримали 22 відсотки виборців.
Загалом, якщо порівнювати результати по всій Західній Україні Петро Порошенко очолив рейтинг лідерів. За нього проголосували 25,8 відсотки виборців, набагато гірший результат у нього на Сході країни – 9 відсотків голосів виборців. Так, Петро Порошенко має найбільшу підтримку в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській областях.

Лідер першого туру перегонів Володимир Зеленський здобув найбільші симпатії на Півдні України, де за нього свої голоси віддали більше 42 відсотків виборців. Найменше його підтримали у Західній Україні – лише 21,8 відсоток виборців.

.,.,.,.