П’ятниця, 29 Березня, 2024

До уваги тернополян: змінили штрафи за відсутність маски

В Кабінеті Міністрів погодили нові штрафи для громадян та  власників закладів через відсутність масок. Повідомляє «Yes-Ternopil».

В Кодекс про адміністративні правопорушення внесли зміни і доповнили його статтею, яка стосується покарання через відсутність маски в установах та громадських місцях.

Так, для громадян встановлять штрафи в розмірі від 170 до 255 гривень. В той же час для власників ресторанів, кафе, магазинів та спортзалів штрафи будуть значно вищими. За порушення карантину їх зобов’яжуть заплатити від 3400 до 5100 гривень. Для власників відповідальність настане у тому випадку, якщо вони не дотримуватимуться карантинних вимог і не слідкуватимуть за дотриманням відвідувачами маскового режиму.

Ініціював подання закону міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, головною метою документу є збереження життя і здоров’я українців. Тому, радимо тернополянам не зневажати карантинними обмеженнями і обов’язково дотримуватися маскового режиму. Адже в іншому випадку порушення боляче вдарить по вашому гаманцю.

Варто додати, що в березні після початку карантину в Україні Верховна Рада встановила штрафи за його порушення в розмірі 17 тисяч гривень. На багатьох жителів Тернопільщини поліція склала протоколи за недотримання вимог.

Чималий штраф отримав житель Підволочиського району, який перебував у громадському місці без маски. Чоловік знаходився на залізничному вокзалі без маски. Рішенням суду його зобов’язали сплатити штраф в розмірі 17 тисяч гривень. Покарання отримав і тернополянин, який перебував на дитячому майданчику без маски.

На порушенні впіймали навіть топ-чиновників країни. Зокрема, оштрафували президента Володимира Зеленського та ще представників президентської команди за те, що вони зайшли в кафе попити каву. Кожен з чиновників сплатив 17 тисяч гривень.

.,.,.,.