П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Національній комісії знайшли помилки у платіжках на газ

Українцям перерахують суми за транспортування газу. Національна комісія з регулювання тарифів нещодавно запровадила подвійну оплату за газ – окремо за споживання голубого палива та за його транспортування. Не усім споживачам був зрозумілий такий розрахунок. Повідомляє «Yes-Ternopil» з посиланням на «ТСН».

Чимало українців почали скаржитися, коли отримали платіжки за транспортування  газу, коли навіть ним не користувалися. При цьому суми у рахунках були зовсім немаленькі. 

Наприклад, в соціальній мережі з’явився ролик записаний чоловіком на ім’я Вадим. Він розповідав, що отримав платіжку за транспортування газу з сумою 400 гривень. Хоча будинок, куди надійшов рахунок, ще недобудований і в ньому поки що немає газу. Ролик за декілька тижнів назбирав мільйони переглядів в соціальній мережі.

На ситуацію відреагували в Національній комісії. Керівник Нацкомісії назвав великі суми у платіжках за доставлення газу лише технічною помилкою. Тепер усі рахунки переглянуть і люди отримають нові платіжки.

Чиновники порадили споживача відрізати газ, якщо вони зовсім не користуються послугою. Інакше платежі за доставлення газу все ж таки приходитимуть, проте будуть в рази менші, ніж раніше. За словами голови НКРЕКП Валерія Тарасюка, рахунки матимуть мінімальні суми. Зокрема, власник квартири, де є газова плитка, якою він не користується, платитиме за транспортування газу 3 гривні, там де є ще газова колонка – сплачуватимуть 10 гривень.

Нові платіжки українці отримають вже наступного місяця. Якщо споживачі вже встигли оплатити за транспортування газу, ці кошти врахують на наступні періоди, таким чином українці зможуть не платити за транспортування наступні кілька місяців. При цьому в березні усі споживачі отримають одну платіжку за газ, де вкажуть дві суми.

.,.,.,.