П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тернопіль з робочим візитом відвідав Володимир Гройсман

Сьогодні, 19 березня, в Тернополі відбулося засідання Ради регіонального розвитку, участь в якій, окрім місцевої влади, взяв і прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

На початку засідання перед присутніми виступив Володимир Гройсман, який зазначив, що на сьогоднішній день перший етап реформи децентралізації в Україні завершився і продемонстрував вражаючі результати. Зокрема, реформа дала можливість розвиватися органам місцевого самоврядування, а також значно наповнити місцеві бюджети. В планах урядовців закріпити децентралізацію в Конституції.

За словами прем’єр-міністра, 70 відсотків українців відчули позитивні зміни від реформи децентралізації, тоді як інша частина громадян не бачить жодних переваг. Володимир Гройсман наголосив, що ніхто не повинен страждати через відсутність політичної волі на місцях.

Очільник уряду відмітив Тернопільщину як один з небагатьох регіонів, що успішно виконує пріоритетні завдання централізації. Так, місто суттєво скоротило чергу в дошкільні навчальні заклади та збільшило місця для малюків. Наступним кроком буде створення єдиного освітнього середовища та надання якісних освітніх послуг.

Також на Раді регіонального розвитку про успіх децентралізації розповів Сергій Надал. Лише за останні два роки надходження до місцевого бюджету зросли на 700 мільйонів гривень. Також в майже три рази зросла кількість капітальних інвестицій. За інформацією мера, в обласному центрі спостерігається розвиток малого та середнього бізнесу на тому ж рівні, як і в європейських містах. Дослідження економічних показників вказують, що місто знаходиться на вірному шляху.

.,.,.,.