П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тернопільський залізничний вокзал можуть передати у приватну власність

В Міністерстві інфраструктури готують законопроект, що дозволить передати у приватну власність українські залізничні вокзали. Пілотний проект планують розпочати з Центрального залізничного вокзалу в Києві.

Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на «УНІАН».

Так, міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, що наразі відомство готує концесію залізничних вокзалів. Вже в наступному році головний залізничний вокзал столиці може стати приватною власністю – тривалий час займає підготовка необхідної документації.

В міністерстві вважають, що залізничні вокзали є надзвичайно привабливими для інвесторів і вкладення коштів в розвиток їхньої інфраструктури є хорошим бізнесом. Оскільки наразі чималі площі, які займають приміщення вокзалів, використовують неефективно і вони є в основному джерелом збагачення окремих чиновників. Залучення інвестицій дозволить перетворити занедбані залізничні вокзали на окрасу міст.

Ймовірніше за все, після успішного втілення пілотного проекту у концесію можуть передати і залізничні вокзали в обласних центрах, в тому числі і Тернопільський вокзал.

Варто додати, що залізничний вокзал обласного центру є пам’яткою архітектури місцевого значення. Будівлю вокзалу відкрили у далекому 1870 році. Під час Другої світової війни приміщення залізничного вокзалу було зруйноване. Його відбудували лише у 1952 році. Загалом Тернопільська залізниця вважається однією з найстаріших в Україні.

Нагадаємо, що в цьому році «Укразалізниця» планує в декілька разів підвищити тарифи на перевезення пасажирів і таким чином збільшити доходи на приблизно 100 мільярдів гривень. Наразі на підприємстві розраховують нову ціну квитків.

.,.,.,.