П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Україні пропонують ввести податок на доходи сім’ї

Директор Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова  запропонувала шляхи вирішення міграційної кризи в Україні. Науковець запропонувала ввести новий податок.

Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на «LB.ua».

За словами Лібанової, на сьогоднішній день соціальна політика держави спрямована, перш за все, на рівномірний розподіл бюджетних коштів. Проте, основним її напрямом повинна бути підтримка бізнесу в Україні.

Також керівник Інституту демографії звернула увагу на критичну ситуацію з відтоком робочої сили з України. На думку соціолога, держава має подбати про ті умови, коли люди виявлять бажання повернутися додому з-за кордону.

Як приклад Елла Лібанова навела ближнього сусіда – Польщу. Коли в країні виникла міграційна криза, влада приклала всіх можливих зусиль, щоб населення, що покинуло свій дім, відчуло себе поляками та виявило бажання повернутися. Також Польща внесли законодавчі зміни, що дозволило привабити на роботу українців.

Одним із варіантів виходу з цієї ситуації демограф запропонувала введення державою контролю за  цінами на товари і послуги. Так, ціна на газ повинна бути економічно обґрунтованою, і не на тому рівні, щоб зарплата населення не змогла її покривати. Тим самим держава сама підштовхує людей до субсидій.

Змін вимагає і податкова політика держави. Підприємець не може бути податковим агентом. Оподатковуватися повинні не доходи особисто кожного громадянина, а загальний дохід сім’ї. Інакше держава забирає у людей доходи у вигляді податків, а після цього надає людям допомогу або субсидію.

.,.,.,.