П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Тернополі з урочистостями відкрили консульство Угорщини

В області розпочне роботу консульство Угорщини. Відкрили його в приміщенні торгово-розважального центру «Подоляни»

Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Почесним консулом Угорщини в Тернополі стала керівник благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак. Наразі штат дипломатичної установи нараховуватиме лише 3-4 працівника.

Під час відкриття консульства були також присутні представники міської ради, МЗС України та консульства Угорщини в Україні. Перед присутніми виступив Надзвичайний та Повноважний посол Угорщини Іштван Ійдярто.

За його словами, відкриття у Тернополі консульства дозволить поглибити економічні відносини регіону в аграрній сфері, металообробці та легкій промисловості. Одним з основних завдань почесного консула буде приваблення туристів цікавими туристичними пам’ятками регіону, а також привернення уваги до Угорщини.

В Угорщині вже протягом багатьох років діє освітня програма, за допомогою якої країна щороку оплачує навчання українцям в будь-якому угорському виші. Цей фактор може зацікавити і студентів Тернопільщини.

Керівник Тернопільської ОДА Степан Барна відмітив досить невеликий товарооборот між підприємствами Тернопільщини та Угорщиною, який на сьогоднішній день складає 7,4 мільйони доларів. Проте, чиновник висловив сподівання, що відкриття консульства допоможе змінити ситуацію.

В планах новоствореної дипломатичної установи організація різноманітних заходів, які знайомитимуть жителів краю з угорською культурою. Зокрема, в Бережанах пройде «Ференц фест».

.,.,.,.