Вівторок, 19 Березня, 2024

МОЗ: Тернопільщина не готова до послаблення карантнну

В Міністерстві охорони здоров’я віднесли Тернопільську область до регіонів, де не можна послабити карантин. Окрім цього урядовці не виключають посилення карантинних обмежень на Тернопільщині. Повідомляє «Yes-Ternopil».

Тернопільська область опинилася в лідерах за кількістю нових випадків на коронавірус. Ще у восьми регіонах заборонили послаблювати карантин.

Згідно з новою методикою Міністерства охорони здоров’я регіон може переходити до наступного етапу послаблення карантину лише, якщо епідеміологічна ситуація відповідатиме нормам. Критерії охоплюють завантаженість ліжок, кількість тестувань на коронавірус та динаміку зростання нових випадків.

Якщо ж ситуація в регіоні погіршуватиметься, як це відбувається зараз на Тернопільшині, карантин посилюватимуть. Це може відбутися в тому випадку, якщо протягом трьох днів поспіль в області фіксують різке збільшення нових випадків на коронавірус. В такому випадку регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки скликає позачергове засідання та приймає рішення про посилення карантину.

Крім Тернопільської області на сьогодні не готові до послаблення карантину Івано-Франківська, Житомирська, Чернівецька, Вінницька, Волинська, Закарпатська та Рівненська області.

Варто додати, що станом на 27 липня на Тернопільщині виявили 48 нових випадків зараження коронавірусом. За добу вірус підхопили 18 тернополян. На щастя нових летальних випадків немає. Загалом за добу від коронавірусу одужали шестеро людей. Останніми днями спостерігається спалах коронавірусу в Бережанському та Гусятинському районах.

Всього за весь період епідемії на Тернопільщині хворобу повністю подолали 1713 людей. Однак, для 39 жителів області коронавірус мав летальні наслідки.

.,.,.,.