П’ятниця, 29 Березня, 2024

Лікар з Тернопільщини подав свою кандидатуру на пост президента України

Тернопільський лікар Сергій Фаринюк вирішив взяти участь у виборчій гонці за крісло президента України

Повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на сайт Центральної виборчої комісії.

Так, чоловік подав у ЦВК необхідний пакет документів. Щоправда, з обов’язкового платежу в сумі 2,5 мільйони гривень Сергій Фаринюк заплатив лише 3 гривні. За його словами, на решту несплаченої суми виборча комісія повинна врахувати його багаторічний досвід у медичній галузі.

Наразі рішення Центральної виборчої комісії по питанню кандидатури тернопільського лікаря невідоме.

Сергій Фаринюк став відомим після візиту на Тернопільщину Президента Петра Порошенка в липні 2018 року. Так, керівник держави приїхав на відкриття лабораторного корпусу університетської лікарні. За словами лікаря, перед приїздом президента в його кабінет увірвалися п’ятеро поліцейських, які вручили Сергію Фаринюку повістку до слідчого. Правоохоронці силою вивели медика та посадили в машину. Без жодних пояснень чоловіка відпустили лише тоді, коли Петро Порошенко покинув лікарню.

Варто додати, що процедура реєстрації кандидатів у президенти розпочалася 31 грудня і триватиме до 3 лютого. Офіційно розпочинати передвиборчу агітацію кандидати зможуть на наступний день після їхньої реєстрації.

Чимало політиків поспішають подати документи, щоб взяти участь у боротьбі за пост президента України. Наразі відомо, що свої кандидатури подали: Сергій Каплін лідер «Руху простих людей», екс-керівник СБУ Сергій Наливайченко, голова політичної партії «Самопоміч» Андрій Садовий, колишній міністр екології Ігор Шевченко, бізнесмен Віталій Коцик. Так звані лідери виборів свої кандидатури ще не подавали.

.,.,.,.