П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Тернопільщині церкви Московського патріархату починають приєднуватися до Єдиної Української церкви

Вже 6 січня в переддень Різдва Україна може отримати Томос і завершити процес створення Єдиної Помісної Української церкви. Цього історичного моменту чекали покоління українців. Проте, не настільки однозначна позиція Московського патріархату, який являється противником створення Єдиної Української церкви.

Про це повідомляє «Ternopil.yes» з посиланням на .«За Збручем». Частина церков, що перебувають в підпорядкуванні Московського патріархату, вирішили все ж таки долучитися до процесу об’єднання церков. Однією з перших змінити ситуацію вирішила релігійна громада в селі Трибухівці Бучацького району. В селі провели засідання церковної двадцятки Української православної церкви Московського патріархату та одноголосно вирішили перейти до Єдиної Української церкви.

Відреагував на це рішення Архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, який в честь такої події проведе богослужіння в Трибухівцях завтра, 23 грудня.

Нагадаємо, що 20 грудня парламент проголосував за прийняття документу, що вносить зміни у Закон України «Про свободу совісті та релігійні організації». Зокрема, нововведення торкнуться найменування церков, що перебувають у підпорядкуванні Московського патріархату. Відтепер у своїй назві церковні храми повинні зазначити слово «російська» і викреслити з найменування «українська церква».

Щоправда, церкви УПЦ МП можуть змінити свою назву і зовсім іншим чином. Однак, заборона на існування храмів під егідою Московського патріархату, торкнеться перш за все, військових частин та передової лінії. Оскільки церква, що підпорядкована державі-агресору, не може бути жодним чином представлена ні у військових частинах, ні на лінії фронту.

.,.,.,.