П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Мінсоцполітики анонсували підвищення пенсій на 40 відсотків

Для багатьох українців похилого віку пенсійні виплати є єдиним джерелом доходів, завдяки якому вони намагаються вижити. Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко розповів, на що можуть розраховувати пенсіонери в 2019 році.

Відповідне інтерв’ю він надав телеканалу «Прямий». Передає «Тернопіль». За словами Павла Розенка для українців пенсійного віку наступний рік принесе позитивні зміни. Так, з 1 грудня цього року вже зріс  прожитковий мінімум для людей, які втратили працездатність.

Що ж стосується пенсійних виплат, їхній перерахунок проведуть в березні 2019 року. Подібне перерахування проводитиметься щороку в березні місяці автоматично, без особистого звернення пенсіонерів. Слід зазначити, що останній раз перерахунок пенсій проводили п’ять років тому. Так, виплати пенсіонерам зростуть від 17 до 40 процентів. При цьому Павло Розенко зазначив, що прихід до влади нової політичної сили не змінить ситуацію щодо перерахунку пенсій.

З 1 жовтня частина українських пенсіонерів отримали підвищені пенсії завдяки внесенню змін в законодавство щодо підвищення пенсій.

Щоправда, в першу чергу перерахунок пенсій проведуть для військових пенсіонерів. Близько півмільйона українців отримають оновлену пенсію.

Варто додати, що раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко прокоментував ситуацію з соціальними виплатами під час воєнного стану. Так, урядовець запевнив, що незважаючи на введення воєнного стану на місячний термін, всі виплати, в тому числі пенсії, зарплати, допомоги будуть виплачувати вчасно і в повному розмірі. На сьогоднішній день фінансово-економічна ситуація в країні є стабільною. Інформація міністра мала на меті перешкодити спекуляціям на цю тему, які активно поширювали в соціальних мережах.

.,.,.,.