Вівторок, 19 Березня, 2024

Тернополянам видаватимуть паспорти по-новому

В 2020 році змінюється порядок видачі паспортів громадянам, які досягли 14-річного віку. Повідомляє «Yes-Ternopil». Про це розповіли у прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

Так, діти, які досягли 14-річного віку зможуть одночасно отримувати паспорт та ідентифікаційний код. Тоді як раніше процедури отримання документів існували окремо. Українцям потрібно було збирати пакет документів як для виготовлення паспорту, так і ідентифікаційного коду. Таким чином підлітки та їхні батьки змушені були втрачати свій час на численні черги в державних інстанціях.

В Міністерстві цифрової трансформації вирішили розв’язати цю проблему. Тепер, звернувшись за оформленням паспорту громадянина України, підліток одночасно отримає і ідентифікаційний код.

Нова послуга під назвою ID-14 повинна запрацювати вже цього року. Для отримання всіх документів потрібно звернутися в підрозділ Державної міграційної служби або Центр надання адміністративних послуг за місцем свого проживання.

Послугою можна буде скористатися на протязі місяця з дня досягнення 14-річного віку.  ID-картку оформлять протягом 20 днів, перший раз документ видають безкоштовно.  В Міністерстві відзначають, що нововведення дозволить українцям додатково не носити з собою окремий папірець з ідентифікаційним кодом. Щоправда, якщо підліток виявить бажання оформити ідентифікаційний код окремим документом, йому в проханні не відмовлять.

Нагадаємо, українцям офіційно презентували додаток «Дія», який є складовою програми «Держава в смартфоні». Так, додаток дозволяє використовувати електронні права, свідоцтво про реєстрацію автомобіля та технічний паспорт. Однак, це не означає відміну звичайних водійських прав, які діятимуть на одному рівні з електронними.

.,.,.,.