П’ятниця, 29 Березня, 2024

Розвиваючий килимок та комбінезон: держава розширила «Пакунок малюка» для новонароджених

Нещодавно в Україні розпочала діяти соціальна ініціатива «Пакунок малюка», відповідно до якої одразу після народження малюка батьки отримують необхідні для перших місяців життя дитини речі. Повідомляє «Ternopil.yes».

На днях Кабінет Міністрів розширив перелік речей, які входять у «Пакунок малюка». Вміст коробок декілька разів допрацьовували з врахуванням потреб немовляти. На сьогодні у пакунок додали ще більше пелюшок, яких тепер є 6 штук, додали нові розміри дитячих шкарпеток з 4 до 6 місяців. Щодо одягу, набір також зазнав змін: до переліку добавили демісезонний комбінезон з синтепоновим наповнювачем.

Подбали урядовці і про розвиток дитини: відтепер у «Пакунок малюка» включили розвиваючий килимок та підвісні іграшки. Також в пакунку є губка для дитячого купання і гребінець.

Слід зазначити, що послуга бебі-боксу стала доступною для українців з 1 вересня 2018 року. Отримати подарунок можна як в пологовому будинку, так і під час звернення до органів соціального захисту.

Спочатку молоді батьки досить критично віднеслися до урядової ініціативи, однак на сьогодні все більше породіль отримують бебі-бокси. За офіційною інформацією, лише за цей рік пакунок отримали більше 200 тисяч новонароджених малюків.

Проте, часто в мережі можна зустріти оголошення про продаж «Пакунків для малюка». Вартість коливається від 300 до 2500 гривень. Ціна залежить від того чи ви бажаєте купити окремі речі чи повноцінний бебі-бокс. В оголошенні  про продаж батьки часто вказують, що всі необхідні речі купили ще до народження  малюка, тому потреби в додаткових речах немає.

Нагадаємо, на Тернопільщині пройшло незвичне весілля. В якості подарунка молодята Наталя  та Віталій Кушнірчуки просили гостей принести канцелярські товари. Всі отримані подарунки пара передала у благодійний фонд «Майбутнє сиріт».

.,.,.,.