Четвер, 28 Березня, 2024

Книги чи телебачення: чому тернополянам варто читати щодня

В епоху соціальних мереж та телебачення все менше людей віддають перевагу книгам або ж обирають їхні електронні версії для зручного читання на гаджетах. Часто читання новин люди плутають з книгами.

Проте, неодноразово в своїх дослідженнях вчені доводили, що саме традиційні паперові книги мають позитивний ефект на розвиток мислення та пам’яті. Перестаючи читати книги люди втрачають себе не лише в інтелектуальному, але й в духовному плані. Замовити книги https://lavkababuin.com/knigi/

Як впливають книги на мозок

книга

Читання щодня має ряд беззаперечних переваг, які ми розглянемо більш детально.

  1. Перш за все, книги знижують стрес та стимулюють розум. Наприклад, вчені Каліфорнійського університету довели, що регулярне читання книг значно знижує ризик розвитку таких небезпечних захворювань як хвороба Альцгеймера та деменції. Адже давно відомо, що мозок також потребує постійного тренування для того, щоб добре виконувати свої функції.
  2. Також, читаючи книгу, ви переживаєте разом з головними героями цікаву історію і таким чином відволікаєтесь від стресів та власних переживань.
  3. Читаючи книгу, ви розширюєте словарний запас. Адже регулярне читання збагачує вашу мову та робить її більш витонченою. Цей факт позитивно відобразиться на вашій роботі. Часто в книгах зустрічаються іноземні слова, які також закарбовуються у нашій пам’яті.
  4. Неабиякий ефект мають книги для розвитку логічного мислення. Якщо ви любитель детективів, ще задовго до фіналу ви починаєте розмірковувати над тим, хто ж головний лиходій книги. І часто до завершення книги, ви вже знаєте відповідь на це питання. В такий спосіб тренується аналітичне та критичне мислення, сортуючи всі факти і припущення.

Де купити книги онлайн в Тернополі

В епоху інтернету купити книгу досить нескладно. Для цього навіть не потрібно виходити з дому. Одним із лідерів книжкового ринку є інтернет-магазин «Лавка Бабуїна».

В інтернет-магазині представлена різноманітна література від біографій та мемуарів, книг про виховання дітей до комп’ютерної та юридичної літератури. Лише декілька кліків знадобиться вам для оформлення замовлення.

Розрахуватися за покупку можна декількома способами: через Privat24, під час отримання посилки у відділенні «Нової пошти» чи «Укрпошти» або ж через сервіс Portmone. При цьому, якщо з певних причин книга вам не підійшла, ви можете повернути її. Щоправда, лише на протязі 14 днів, так як це передбачено законодавством України.

.,.,.,.