Четвер, 28 Березня, 2024

Верховна Рада відтермінувала штрафи для власників «євроблях»

Хороша новина для власників авто на іноземній реєстрації: парламент вирішив тимчасово не посилювати відповідальність за перевищення строку перебування «євроблях» на території України. Повідомляє «Ternopil.yes».

За відповідне рішення Верховна Рада проголосувала у четвер 16 травня. Свої голоси за внесення змін до Податкового кодексу віддали 236 народних обранців. Так, відповідно до тексту документу закон про введення штрафів за авто на іноземній реєстрації відтермінували на 90 днів. Тобто, з 24 серпня почне діяти норма, яка запровадить штрафи за порушення митного режиму транспортними засобами на іноземній реєстрації.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Верховна Рада прийняла закон про посилення контролю за переміщенням і перебуванням на території України так званих «євроблях». Документ передбачає положення, відповідно до яких, якщо українець ввіз автомобіль в режимі транзиту, він не може ним розпоряджатися як повноцінний власник – продавати, дарувати чи передавати в користування іншим особам.

Також не дозволяється використовувати автомобіль в підприємницькій діяльності або в інших цілях, які передбачають отримання доходу. Якщо власник автівки на іноземній реєстрації порушить встановлені правила, на нього накладуть штраф в розмірі 34 тисячі гривень.

Якщо ж правоохоронці впіймають водія перший раз на порушенні митного законодавства, він отримає штраф – 8,5 тисяч гривень. При повторному порушенні власник автомобіля отримає більший штраф – 17 тисяч гривень.

Не оминуть штрафні санкції і водіїв, які порушили термін перебування «євробляхи» в митному режимі України. Зокрема, у разі перевищення допустимого терміну від 10 до 20 днів, власник авто на іноземній реєстрації змушений буде заплатити штраф – 8500 гривень, більш як на 20 діб – 85 тисяч гривень і у разі перевищення терміну більш як на місяць сума штрафу зросте до 170 тисяч гривень.

.,.,.,.