Вівторок, 19 Березня, 2024

У своєму зверненні до народу Зеленський згадав Тернопільщину

Через сутички в Нових Санжарах президент Володимир Зеленський записав нове звернення до українців, під час якого не забув і про події в Тернопільській області. Повідомляє «Yes-Ternopil».

Саме в Нові Санжари вирішили евакуювати українців з зараженого коронавірусом Китаю. Спочатку в мережі з’явилася інформація про те, що людей планують розмістити в санаторії у Микулинцях біля Тернополя. Це визвало небувалий протест серед місцевих жителів, які перекрили в’їзди до санаторію і навіть облаштували барикади.

Однак, згодом все ж таки евакуйованих українців розмістили в Нових Санжарах Полтавської області. Місцеві жителі разом з молодиками в спортивних костюмах влаштували протести та сутички з поліцейськими. Близько десятка протестуючих правоохоронці затримали, їм загрожує позбавлення волі.

Під час свого звернення Володимир Зеленський подякував тим українцям, які з розумінням віднеслися до ситуації з евакуацією. За словами президента, історія з коронавірусом виявилася своєрідним іспитом для суспільства. Він в першу чергу привітав громадян з поверненням на Україну.

Володимир Зеленський побажав евакуйованим українцям здоров’я та висловив сподівання, що в найближчі тижні вони таки повернуться до своїх рідних. Також президент подякував усім, хто брав участь в операції з евакуації українських громадян.

Володимир Зеленський розкритикував постановочне шоу в Нових Санжарах та наголосив, що ті часи, коли політичні бали зароблялися ціною громадського порядку, завершилися. При цьому президент згадав і Тернопільщину.

Він зазначив, що людська байдужість не знає меж. Тому в Тернопільській та Львівській області були співвітчизники, які готові були прийняти українців. Однак, лише через поведінку окремих жителів та лікарів не можна таврувати цілий регіон та роз’єднувати Україну. Хоча цього й намагаються досягнути вороги.

.,.,.,.