Вівторок, 19 Березня, 2024

Зеленський пригрозив політикам, які підбурюють українців

Володимир Зеленський пообіцяв привезти евакуйованих людей з Китаю в особняки народних депутатів у Конча-Заспі. Повідомляє «Yes-Ternopil».

За словами президента, окремі політичні сили підбурюють людей, щоб вони перекривали дороги, оскільки існує загроза зараження коронавірусом від евакуйованих українців. Відповідну заяву Володимир Зеленський зробив під час засідання Ради національної безпеки та оборони.

Президент зазначив: йому стало відомо, що окремі засоби масової інформації розповсюдили дані нібито Україна не готова прийняти своїх громадян з Китаю, оскільки їх відведуть не в те місце, де нічого не готове для створення карантинної зони. Володимир Зеленський запевнив, що є декілька варіантів розміщення українців, де все повністю готове для проведення обсерваційних заходів.

Президент розповів, що ситуація з коронавірусом перебуває під повним контролем української влади. Окремо Володимир Зеленський звернувся до народних депутатів та наголосив, що якщо народні обранці підбурюватимуть людей перекривати дорогу, він привезе українців з Китаю, оскільки це конституційний обов’язок влади. Володимир Зеленський особисто привезе евакуйованих людей в особняки тих народних обранців, які намагаються підбурювати місцеве населення.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров’я оприлюднила дані, згідно з якими поза межами Китаю зафіксовано 92 випадки передачі вірусу від людини до людини. Проте, в організації так і не мають достатньо інформації, який рівень смертності від коронавірусу в інших країнах.

Варто додати, що станом на 18 лютого у світі офіційно підтвердили 73 тисячі випадків захворювання на коронавірус. З цієї кількості померли 1873 людини. Також збільшилося і число тих, хто подолав коронавірус – 12 842 людини

.,.,.,.